- Alt mellem himmel og jord
RSS-ikon Hjem-ikon
 • Boligadvokat

  Udgivet den 6. maj 2010 admin Ingen kommentarer

  Traditionelt har boligadvokatens rolle i forbindelse med ejendomshandler ofte været knyttet til rådgivning af købere.

  En boligadvokat kan imidlertid også bistå sælgere. Det er blot ikke lovligt for den samme boligadvokat at rådgive såvel køber som sælger i samme handel.

  Det er nogle steder normal praksis, at en boligadvokat tager sig af papirarbejdet og det rent det juridiske for sælger, når ejendomsmægleren har fundet køber. Dermed er såvel sælger som køber repræsenteret ved en boligadvokat. På Sjælland er der imidlertid ikke samme tradition for dette, og her vil det normalt kun være køber, der er repræsenteret ved en boligadvokat.

  Der er altid mulighed for at tage en boligadvokat med på råd, allerede inden man beslutter sig for at anvende en ejendomsmægler. Det er jo ofte dyrt at sælge sin bolig gennem en ejendomsmægler, og at ejendomsmægleren normalt også tjener på at formidle lån, forsikringer og andet til køber.

  Derfor kan der være god økonomi i, at få en boligadvokat til at hjælpe med at få en fornuftig formidlingsaftale på plads med ejendomsmægleren.

  Ofte har boligadvokaten også en sikker fornemmelse for hvilke boliger som er hurtigt solgt, og dette kan være et godt argument i forhandlingerne om det honorar ejendomsmægleren skal have for sit arbejde.

  Der er lukket for kommentarer.