- Alt mellem himmel og jord
RSS-ikon Hjem-ikon
 • E-bøger ødelægger bog-branchen

  Udgivet den 29. juli 2010 admin Ingen kommentarer

  E-bøger ødelægger bog-branchen fuldstændigt! Dette forudser flere af de store medier, efter salget af e-bøger er kommet godt i gang.

  Comon.dk har en meget spændende artikkel til netop denne diskution!

  ” Der er for alvor kommet gang i salget af e-bøger. Men succesen kommer ikke nødvendigvis til at skæppe i de etablerede forlags kasser. Digitaliseringen af bogbranchen kan nemlig betyde en omvæltning af hele branchen.

  Forlag er det normale bindeled mellem forfatter og boghandler. Men allerede nu ser man, at forlaget kan undværes.
  En amerikansk agent, der blandt andrel repræsenterer Salman Rushdie og Hunter S. Thompson, har valgt at sælge værker af 20 af sine klienter direkte til Amazon. Han mener ikke, at de eksisterende kontrakter betyder, at forlaget har rettighederne til at sælge bøgerne digitalt. Derfor kan han blæse på forlagene, når det kommer til e-bøger.

  Og der er god økonomi i at vende ryggen til forlaget Random House, som i øjeblikket sælger bøger af agentens klienter i papirudgaver. Det sikrer en væsentlig højere indtjening til forfatterne eller deres efterkommere. Hos Amazon forlyder det, at en kunstner kan sikre sig op til 70 procent af indtægterne.

  Andelen er typisk nede på 25-30 procent når det er forlagene, der afregner royalties på ebøger.” LÆS resten her på comon

  Ja, jeg tror også at markedet i almindelige bøger virkelig kommer til at styrtdykke inden for de næste par år.

  Ser vi på miljøet er det jo også mindre smart at der skal laves f.eks 600 000 bøger med hver 300-400 sider, når man bare kan gå online og betale for at læse bogen!!

  Synes du ikke det er en god ide at e-bøger overtager en del af det gamle marked på bøger?

  Der er lukket for kommentarer.