- Alt mellem himmel og jord
RSS-ikon Hjem-ikon
 • Golfbolde

  Udgivet den 6. maj 2010 admin Ingen kommentarer

  Golf er en af vor tids mest udøvede sport, og anses af mange for at være et fornemt og graciøst spil med taktisk tankegang.
  Golfbolde

  Golfbolde er kilden til al golf og kan være omgivet af nærmest overtro. Bolde er basalt bestående af 2 eller 3 lag. En kerne, en skal og en yderskal. Det er så samspillet mellem disse der afgøre om bolden er en distance eller spin.

  Og mange mennesker bruger mange penge på golfbolde fordi de skal være personlige og perfekte, der er endda mulighed for at få sine egne personlige golfbolde med sit navn eller en anden tekst indprentet i sine golfbolde.
  Golfbolde farlige for miljøet!

  De titusinder af golfbolde, der hvert år ender på marker og enge i stedet for greenen, er ikke kun til fare for dem, der af en eller anden årsag måtte stå intetanende i den lille hvide bolds bane.

  De vildfarne bolde er også en potentiel miljøbombe. Golfbolde har nemlig et højt indhold af zink, og når boldene havner på kornmarker, der bruges til foder eller fødevarer, opstår der problemer.

  Og det kan der være en vis logik i. En undersøgelse fra et lokalt miljølaboratorium viser, at zinkkoncentrationen i en af de knuste golfbolde, der er fundet, er 91 gram pr. kilo. Det er over 60 gange større end laboratoriets egne grænseværdier for, hvad der er et “meget giftigt” koncentrationsindhold af zink.

  Louise Bille er laborant på VBM Laboratoriet, der har lavet analysen af golfboldene. Hun forklarer, at de opererer med fire klasser for, hvor giftigt noget er. Den giftigste er klasse fire. Her skal der være tale om en koncentration på 1.500 mg per kilo for metallet zink. Prøven af den knuste golfbold viste 91.000 mg per kilo.
  Køb golfbolde

  Typisk købes normale golfbolde i butikker, mens de speciallavede golfbolde købes over internettet hvor man både vælger, udspecificerer og bestiller samt oftest, betaler.

  God fornøjelse

  Der er lukket for kommentarer.