- Alt mellem himmel og jord
RSS-ikon Hjem-ikon
 • Golfkøller

  Udgivet den 6. maj 2010 admin Ingen kommentarer

  Ifølge de officielle golfregler som der nu er i spillet, må man højst have et antal af 14 golfkøller i sin bag, inklusive jern, putter og køller.

  Man skal være bevidst om at golfkøller har et mål som standard, dette passer jo ikke nødvendigvis på din højde eller armlængde. Derfor skal skafterne i mange tilfælde afpasses i en længde som passer til dig, og naturligvis skal man også have forskellige køller, alt efter om man er højre- eller venstrehåndet.
  Forskellige Golfkøller

  Golfkøller til det korte og mellemlange spil bliver kaldt Jern. Disse golfkøller leveres fra 1-9 og som wedges. Tallene bestemmer afstanden, jo lavere tallet på køllen er, desto længere slår du bolden. Skaftet på disse golfkøller kan være lavet af jern eller grafit. Hovedet på køllen har hvad der bliver kaldt, en tå, hæl og en sål, samt en slagflade som er mere eller mindre vinklet.

  Man skal bruge en standard serie af disse golfkøller som f.eks. 3-9, sand wedge og pitching wedge. Nummeret som nævnt før, viser hvor meget overfladen hvor slaget kommer på et blevet vinklet (Kaldes loft). Jo højere nummer man har jo større er vinklen på dette. Lave golfkøller af denne type slår med en fladere overflade og dermed også længere, mens de jern med højere tal slår højere og dermed kortere. Ser man bort fra standardserien så fås disse golfkøller også i utroligt mange specialversioner med endnu større loft og andre navne.

  Som nævnt tidligere er skaftet lavet af enten jern eller grafit, og som begynder anbefales det at vælge golfkøller med grafitskaft, de fås i forskellige bøjeligheder og man kan via deres ”flex” se hvor bøjeligt skaftet er. Et tip her kan være at spørge sælger til råds.

  Et standard sæt af golfkøller af dem vi kalder jern koster typisk omkring 2.500,- men kan fås i prisklasser helt op omkring 14.000,-. Husk at spørge sælger om prisen for sættet også inkluderer din wedge, eller skal den købes separat.

  Eksempler på fabrikanter er: Titleist, Callaway, Taylor Made, Ping, Cobra, Olimar, Cleveland & Wilson

  Der er lukket for kommentarer.