- Alt mellem himmel og jord
RSS-ikon Hjem-ikon
 • Hvad er en Advokat?

  Udgivet den 6. maj 2010 admin Ingen kommentarer

  En advokat eller sagfører, som i ældre tid også blev kaldet en prokurator, betegner en jurist, der på baggrund af en særlig beskikkelse udøver juridisk rådgivningsvirksomhed og har ret til at føre retssager for andre.

  Det kræves i Danmark for at blive advokat, at juristen i mindst tre år har arbejdet med praktisk juridisk virksomhed og er blevet beskikket af justitsministeren til at føre sager for domstolene.

  Betingelserne for at blive advokat er fastsat i retsplejeloven, og det er også en forudsætning for at opnå advokatbestalling, at man har bestået den teoretiske advokatuddannelse (der udbydes af Advokatsamfundet) og bestået advokateksamen.

  Udover retssager er juridisk rådgivning en stor del af de fleste advokaters arbejde. Titlen er beskyttet, og personer, der ikke har fået beskikkelse som advokat, må ikke betegne sig sådan eller med en lignende betegnelse, der kan forveksles med advokat. Retsplejeloven angiver bødestraf for overtrædelse af dette.
  Brug for en advokat?

  Skulle du stå i den situation, at du har brug for en advokat, så er der mange muligheder for at få fat på en. Det kan være, at du blot har nogle spørgsmål – i det tilfælde vil du oftest kunne finde svar online via forskellige advokat-hjemmesider.

  Det kan være, at du har brug for mere end blot nogle online svar. I det tilfælde så kan du stadig bruge nettet til at finde den rette advokat for dig, der er nemlig flere sider, som tilbyder at indhente advokattilbud etc. til den opgave, du måtte have.

  Så kan du jo i ro og mag sidde og finde ud af, hvilken advokat du gerne vil benytte dig af. Når det så er sagt, så er det jo ofte en god idé at mødes med advokaten, inden du siger ja til noget. Det er jo ikke sikkert, at du kan sammen med vedkommende, og det er jo ret vigtigt, at du kan det, hvis I skal have et længere samarbejde.
  Advokat i udlandet

  Har du brug en advokat i udlandet er der igen meget hjælp at hente online. Det kan være at du står og skal købe et lækkert hus i Toscana eller en båd i Australien.

  Hvad end grunden er så er det ofte en god idé at have en advokat indenover så du ikke bliver snydt eller så du har dit på det rene i tilfældet af at npget skulle gå galt.

  Det er en fordel at sætte sig god ind i sagerne inden man begynder at foretage køb i unlandet. Det kan også være at man er blevet involveret i et uheld, og derfor har brug for hjælp.

  Der er lukket for kommentarer.