- Alt mellem himmel og jord
RSS-ikon Hjem-ikon
 • Reservedele

  Hvis man ejer en bil, hvilket 2/3 af den danske befolkning gør, så ved man at reservedele er en væsentlig del af det at have bil. Om man er passager som benytter dette transportmiddel, i sin dagligdag, om det er til og fra arbejde, eller om det kun er når man skal på længere ture, så er sikkerheden vigtig. Det har de forskellige bilfabrikanter sørget for at vedligeholde med kvalitetsreservedele og serviceeftersyn.

  Hvor de kontrollerer for defekter, og slitage ved f.eks. bremser, dæk, motor. De gør så brug af eget lager af reservedele, for at opretholde den garanti som medfølger af køb af en helt ny bil, det er som ofte ikke er helt billigt. Dertil findes der på det danske marked nogle gode og billigere alternativer til originale reservedele.

  Reservedele er mange ting, det kan være en lille skrue, en ventil, en tandrem, et dæk, tændrør, en generator, et batteri, bremseskiver, bremseklodser, et relæ, vinduesviskere, alt sammen noget som i en helhed er med til at gøre bilen driftsikker. Når det vel og mærke fungerer som det skal. Det er derfor man skal overholde de serviceeftersyn som de forskellige bilfabrikanter forskriver, og at man som bilejer bliver kaldt til syn hvert andet år.

  Reservedele er ikke kun forbeholdt autoriserede automekanikere, man kan sagtens som privat person søge og finde reservedele til sin bil. Ang. Kvalitet på reservedele er der også stor forskel, og det har igen noget med prisen at gøre. Ordsproget, ”man får hvad man betaler for” er meget gældende her. Men selvfølgelig også her er der undtagelsen som bekræfter reglen. Det kan være en jungle at komme igennem hvis man ikke har indsigt i hvilke reservedele man skal søge efter, eller hvor.

  Det vil vi med denne side prøve at give et lille overblik over. En af fordelene ved at gøre sig anstrengelserne, er at man ofte sparer ved det, men også at man kvalitetsmæssigt får nøjagtig de reservedele man vil have.

  Som privat person kan man søge direkte på internettet, efter den del som man skal bruge, ved at bruge søgemaskiner som Google, der vil man så få vist et udsnit hvor den del eller ord indgår i en sætning. Vi har gjort fodarbejdet for dig og fundet nogle relevante sider som sælger reservedele. Her vil du se et bredt udbud og udvalg af reservedele som du kan vælge imellem.

  Som autoriseret mekaniker, er man ofte tilknyttet et reservedelslager, som f.eks. Au2parts, FTZ, eller Mekonomen, som kører deres eget værkstedskoncept, de har så deres egne leverandører af reservedele. Enkelte har også salg til private, men det er ved personlig henvendelse. Fordelen ved personlig henvendelse kan være den vejledning omkring nye reservedele som ekspedienten er uddannet til, og evt. tvivlspørgsmål vil blive besvaret.

 • Se andre indlæg:

 • Mini alkometer  Reservedele til de rigtige priser!  APJ paint – se priser fra APJ paint!  Audi Reservedele  Ford Mondeo – Kører du Ford Mondeo  Toyota Sportsvan – Køb en Toyota Sportsvan  Autoforhandler  Autoværksted København  Bilservice  Autolakering