- Alt mellem himmel og jord
RSS-ikon Hjem-ikon
 • Studiejob

  Udgivet den 6. maj 2010 admin Ingen kommentarer

  Der er mange forskellige former for studiejob i dagens Danmark. Størstedelen af de danske studerende har brug for et godt studiejob ved siden af studierne for at kunne betale regningerne og for at have det lidt sjovt en gang i mellem. Men det er ikke kun for at tjene penge, at man skal finde sig et studiejob.

  Derfor ser mange virksomheder positivt på studerende, som ved siden af deres studie har haft et relevant studiejob, hvor de har haft mulighed for at sparre deres nyfundne viden på allerede garvede spillere indenfor samme branche.

  Hvordan finder man så det bedste studiejob?

  Alt efter hvilken branche man er i, så kan det være svært at finde det helt rette studiejob. Først og fremmest skal man selvfølgelig kigge på diverse jobportaler rundt omkring på nettet og dernæst gå efter specifikke firmaers hjemmesider. De fleste studiejob plejer at blive slået op på firmaets egen hjemmeside først for at få de mest målrettede jobsøgende.

  Hvis du skal have et godt studiejob er der en del jobportaler derude, som kan være relevant for dig. Især de tre nedenstående er gode steder at starte, hvis du er på udkig efter et godt studiejob:

  Moment.dk
  JobOpslaget.dk
  Jobindex.dk

  Mange virksomheder ser dog mere værdi i studerende, som aktivt er gået ind på den enkelte virksomheds hjemmeside, da disse menes at være mere engagerede i den pågældende virksomhed.

  Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at man melder ud i sit netværk, at man er på jagt efter et godt studiejob. Normalt er et studiejob ikke af lige så høj vigtighed, som nogle af de andre stillinger hos virksomheden og derfor kan de fleste unge mennesker klare opgaverne. Med denne baggrund kan man komme foran i køen, hvis man kender lederen eller på anden måde har en fod indenfor døren. Du lever af dit netværk, og det gælder om, så hurtigt, som muligt at gøre brug af det – Dette vil du lære meget mere om, når du kommer længere hen på arbejdsmarkedet. Aftaler bliver lavet ved frokostbordet en torsdag formiddag og ikke ved det store generelle møde senere på dagen.

  Der er lukket for kommentarer.