- Alt mellem himmel og jord
RSS-ikon Hjem-ikon
 • Tagmaling

  Udgivet den 11. maj 2010 admin Ingen kommentarer

  Tagmaling – hvad må jeg selv?

  Det er ikke fleste, der giver sig i kast med at male deres tag, men i tilfælde at du skulle finde på at gøre det, så er det vigtigt, at du benytter dig af tagmaling og ikke almindelig maling. Hvis du ikke har modet til selv at kaste dig ud i et projekt, der involverer tagmaling, så få en maler der ved noget om tagmaling til at klare opgaven.

  Du bør dog være opmærksom på div. regler for tage og tagmaling. Dette er meget lokalt og kan have indflydelse på, hvad du må og ikke må. Så kontakt kommunens bygge- og teknikafdeling for at høre nærmere vedrørende tagmaling lige der, hvor du bor og måske endda specifikt mht. din bygning. En malermester med speciale i tagmaling ved måske alt dette, men det er der ingen garanti for så undersøg det selv.

  Tagmaling eller tagrensning?

  Overvejer du at få ordnet dit tag, evt. med en tagmaling, så kan det være en god idé at få foretaget en tagrensning inden du beslutter dig. Under alle omstædigheder, så skal taget renses inden det kan males, og det kan være, at det er nok, men få en fagmand til at se på om I trænger til en tagmaling. En sådan vurdering er oftest gratis. Hvis den ikke, ja så vid at du hos specialister i tagmaling kan få det gratis, så derfor bør du heller ikke betale for det.

  Hvorfor få foretaget en tagmaling?

  Du behøver ikke at betale en formue for at skifte tage, hvis du har et hus med eternittag fra 70erne. For selvom eternitpladerne er gamle og ser slidte ud, så kan en tagmaling gøre at de holder mange år endnu. Et nyt tag kan hurtigt løbe op i 100.000 kroner, endda 200.000 kroner, afhængig af hvilke plader du skal have på, og hvordan dit tag er konstrueret med tagvinduer og lignende. Renovering af et eternittag på 200 m3 koster derimod omkring 18.000-20.000 kroner.

  Hvis du skal have renoveret dig tag, er det en god ide at tjekke om din nabo eller genbo også skal. Du kan nemlig få nedslag i prisen, hvis du spørger efter naborabat.

  Kort så er der følgende gode grunde til at få fortaget en tagmaling:

  Forlænger tagets levetid mange år, stor besparelse i forhold nyt tag, forøger husets markedsværdi, genskaber den oprindelige overflade beskyttelse, besværliggør angreb af mos og alger.

  Der er lukket for kommentarer.